Hagelnieuwe websites voor CCV Shop

Bij een nieuwe branding hoort een nieuwe website. Maar moet je die dan ook per se vanaf de grond af aan opnieuw opbouwen? Nee. Maar toen eind 2022 de nieuwe branding vanuit CCV het licht heeft gezien, is dat wel wat gebeurd is met de websites van CCV Shop. Een project en traject om trots op te zijn. Daar gaan we.

Strategie Data-analyse Research UI UX Front-end development Persona's Customer journey mapping Card sorting Design system A/B testing Web
Background image
Background image

Voorbereiding en analyse

Allereerst heb ik met het internationale team van CCV veel overleg gehad over de nieuwe branding. Het design system dat daaruit voortkwam is de leidraad geweest voor een mooie visuele start van een nieuw project.

Persona's en customer journeys

Met de projectgroep binnen CCV Shop zijn we vervolgens bij elkaar gekomen om een grondige analyse uit te voeren van onze bezoekers. Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan? En nog belangrijker: waar willen ze naartoe? Door data uit verschillende bronnen te verzamelen konden conclusies worden getrokken. Daarmee zijn persona's en uiteindelijk customer journeys opgesteld om de wandelpaden binnen de nieuwe website vast te leggen.

Background image

Onderzoek

Vervolgens kon het daadwerkelijke onderzoek beginnen.

Card sorting

Eén van de toegepaste methodes in de eerste fase is card sorting. Daarbij kwamen stakeholder samen om met elkaar te bepalen hoe - in dit geval - de navigatie eruit moet gaan zien. Data uit voorgaande fases was daarbij van cruciaal belang. Uiteindelijk onstond hiermee een wand van tientallen gele post-it papiertjes waarmee de informatie, gedachtes en aannames gecombineerd zijn tot een navigatiestructuur.

Aannames? Klinkt gevaarlijk. Dat valt reuze mee als de rest van het traject duidelijk wordt. Ik kom daar later op terug.

Background image

Binnenkort meer...

Aan deze website wordt gewerkt. Toch is de eerste stap voor dit project alvast online geplaatst. Zo krijg je iets meer indruk van mijn werk dan wanneer er niets staat. 'Beter iets dan niets'?

Later kun je meer lezen. Wel licht ik in de tussentijd deze en andere projecten graag nader toe.